сряда, 7 август 2013 г.

Какво всъщност е "Коктейл"

    Съществуват хиляди рецепти за коктейли и смесени напитки,но само няколко са тези които са издържали проверката на времето.
Може да ги срещнете в барове по целия свят- това са класическите коктейли.http://barstyle.bg/index.php/retzepti-za-kokteili
Всеки уважаващ себе си барман,дори и любител,трябва да ги знае.Но имайте в предвид, че  те имат своите разновидности, в което е и красотата им - на всеки коктейл можем да предадем собственият си стил!
   Ако направим един бегъл поглед назад към началото,трудно ще открием от къде идва названието "Cocktails".В модерните речници под "Коктейл" откриваме описанието-"Ледена напитка,приготвена от вино или друг алкохол, и ароматни съставки".Тази дефиниция позволява почти всяка смесена напитка да се нарече коктейл.
Може би по-точно дефиниране откриваме в едно от първите публикувани описания за коктейли през 1806 г."Коктейлът е стимулираща алкохолна напитка,състояща се от спиртни напитки смесени с всякакви видове сладки,ароматни и горчиви съставки"-доста по-точно според мен!



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар